TRAKŲ ROMANTIŠKOS ISTORIJOS

TRAKŲ ROMANTIŠKOS ISTORIJOS


Pažintinės kelionės
Keliavimo būdai:
Trukmė: 1 diena

Trakai – nedidukas Lietuvos miestas, suvaidinęs milžinišką vaidmenį mūsų tautos istorijoje.

Trakų krašto istoriją kūrė didūs vyrai: kunigaikštis Kęstutis, Vytautas Didysis ir kiti. Šalia jų visada buvo jų ištikimos moterys. Jos žengė greta savo garsių vyrų, lydėjo džiaugsmo valandomis ir padėjo tragiškomis akimirkomis.

Dž. Kiplingas: ,,Moteris dažnai būdamos vyrų šešėlyje sugeba daryti didelę įtaką vyrams.“

Savo maršrute siūlome susipažinti su jau gerai pažįstamomis vietomis nauju aspektu – per žinomų moterų gyvenimus. Norime jums pristatyti skirtingų epochų moteris, kurios įsiamžino mūsų krašto istorijoje.

Sužinosite kokiai moteriai kryžiuočių ordino magistras surengė karališkas iškilmes, kas turėjo įtakos Trakų miesto atsiradimui, o taip pat apie meilės istoriją, pakerėjusią visą Europą ir daug kitų dar negirdėtų įdomių faktų.

Karalienės, kunigaikštienės, grafienės, žmonos, dvarų valdytojos… kviečiame pasinerti į praeitį ir žengti žymių moterų istorijos pėdsakais…

 

Maršruto aprašymuose panaudotos nuotraukos, piešiniai , iliustracijos – iš internete atvirai prieinamų šaltinių: Trakų istorijos muziejus, Trakų istorinis nacionalinis parkas, Lietuva senose fotografijoje, Alkas, Bernardinai, Vikipedija ir kt.